Η Generali εξαγοράζει το πλειοψηφικό μερίδιο της AXA Affin στη Μαλαισία!

Τη σύναψη συμφωνίας για την πώληση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της AXA στη Μαλαισία στην Generali, ανακοίνωσαν οι δύο ασφαλιστικοί όμιλοι.

Ειδικότερα, η Generali θα αποκτήσει το 53% της AXA Affin General Insurance Berhad (49,99% από την AXA και 3% από την Affin και μικρομετόχους) και το 70% της AXA Affin Life Insurance Berhad (49% από την AXA και 21% από την Affin), αντίστοιχα. Ο Ιταλικός Όμιλος υπέβαλε επίσης αίτηση στην τοπική ρυθμιστική αρχή για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της MPI Generali Insurans Berhad (MPI Generali) από την Multi-Purpose Capital Holdings Berhad (MPHB Capital).

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η AXA θα πουλήσει τις μετοχές της στην AAGI και την AALI έναντι 140 εκατ. ευρώ (σε μετρητά). Το συνολικό ποσό της συναλλαγής ανέρχεται σε 262 εκατ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα των συναλλαγών, η Generali θα λειτουργεί στη Μαλαισία μέσω δύο εταιριών, μία στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων και μία στον κλάδο ζωής. Στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων, η Generali σχεδιάζει να συγχωνεύσει τις εργασίες της MPI Generali με την AXA Affin General Insurance. Μόλις ολοκληρωθούν οι συναλλαγές, η Generali θα κατέχει το 70% και στις δύο εταιρίες, οι οποίες θα λειτουργούν με το όνομα Generali. Η Affin Bank θα διατηρήσει το υπόλοιπο 30%.

Οι συναλλαγές υπόκεινται στους συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της λήψης κανονιστικών εγκρίσεων, και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το δεύτερο τρίμηνο 2022.

Με τη συναλλαγή αυτή, η Generali θα γίνει η νούμερο 2 μεγαλύτερη ασφαλιστική κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων στη Μαλαισία ενώ θα αποκτήσει παρουσία και στον κλάδο ζωής, σύμφωνα πάντα με τη στρατηγική της για την ενίσχυση της ηγετικής της θέσης σε αγορές υψηλού δυναμικού. Παράλληλα, θα συνάψει αποκλειστική συμφωνία με την Affin Bank για την πώληση συμβατικών προϊόντων περιουσίας και ατυχημάτων και ζωής μέσω bancassurance. Η Affin Bank, ιδρύθηκε το 1975 και  είναι η δέκατη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας με περισσότερα από 110 καταστήματα που απευθύνονται τόσο σε πελάτες λιανικής όσο και σε εταιρικούς πελάτες.

Πηγή: Nextdeal

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *